6 september 2020
20:00

Djurgårdens IF FF 2

Referat: IF Brommapojkarna 1 - Djurgårdens IF FF 2

Helgen avslutades på bästa möjliga sätt med förstklassig fotbollsunderhållning på ett kylslaget Grimsta IP. Tjejerna gjorde verkligen en kanoninsats genom hela laget och spelade med stor rörlighet och hög intensitet. Vi mötte ett duktigt lag som var stora och starka och bra på att försvara men höll trots det i taktpinnen genom hela matchen. Vi kunde räkna till fyra avslut från BP totalt, två i vardera halvleken. Dessa klarade Felicia på ett suveränt sätt, vilket inte kan ha varit så lätt med tanke på att hon stod sysslolös långa stunder men otroligt viktigt. Tjejerna visade upp ett fantasirikt passningsspel med många fina kombinationer och ett stort antal avslut. Jättekul att Eda, i sin debutmatch för DIF, fick göra mål direkt. Efter bara tre minuters spel fick hon skottläge för sin vänster en bit utanför straffområdet och fick på en kanonträff. Bollen gick in högt i mål och ledning med 1-0. Under andra delen av första halvlek kom India igång på allvar och stod för några ruggiga löpningar i djupled. En av dessa avslutade hon förstklassigt med ett kanonskott i ribban. Sofie A höll sig vaket framme på returen och tryckte in 2-0. Andra halvlek fortsatte som den första med DIF-tjejerna i förarsätet. Vi skapade mängder med chanser, bl a hade Sofie A flera avslut från distans. I mitten av halvleken fick vi ett frisparksläge på vänstersidan, uppskattningsvis 25 meter från mål. Nu hade Sofie skjutit in sig och drog in frisparken rakt i mål fram till 3-0 och sitt andra mål för dagen. Målskyttet avslutades sedan av India som välförtjänt fick komma med i målprotokollet, 4-0. Sammanfattningsvis en mycket väl genomförd match, andra segern för helgen och inga insläppta mål. Tack Felicia för att du ställde upp och, som vanligt, stod för en fin insats! Och grattis till Eda för en mycket fin debut i DIF-tröjan!